Welkom bij HAPPY LHASA


 

Hoi ik ben Ilse en samen met mijn man en 2 kinderen zijn we gek op onze honden Jacob en Jente. Na jaren lang twijfelen over wel of niet een hond kozen we bewust voor de Lhasa Apso. En dit is een goede keuze geweest.

 

Op 27 april 2012 kwam Jacob bij ons wonen, een Lhasa Apso reu van 8 weken oud. Vanaf het begin een erg speelse hond vol energie. Hij wil altijd wel uit om lekker vrij rond te rennen. Altijd vrolijk en vriendelijk naar kinderen, hij is erg aanhankelijk. Jacob is wel een echte reu die naar andere honden laat weten dat hij graag de baas is om vervolgens met ze te gaan spelen. Hij heeft een prachtige volle vacht en door zijn lichte kleur een erg sprekende snuit. Jacob heeft zijn shows gelopen met prima resultaat.

 

Met het idee 2 honden is gezelliger dan 1 en in mijn achterhoofd ooit een nestje, heb ik rond gekeken voor een teefje. Ik wilde graag een donker hondje met witte pootjes en daar was het voorstel van Jente. Kleine uitdaging ze is geboren in Polen. Binnen 1,5 week waren we daar om haar op 16 oktober 2012 op te halen. Een heel lief klein en fijn pupje, met prachtige witte pootjes. Vanaf het begin heel erg behendig en snel. In huis is Jente rustig aanwezig. Ze gaat haar eigen gang en een paar keer per dag springt ze op schoot als het haar uit komt. Zodra Jente buiten met een tennisbal mag spelen, is ze niet meer te stoppen. Ze kan enorm hard rennen en is erg fanatiek. Het is heel grappig om te zien hoe ze tennisballen in de vijver gooit om ze vervolgens er weer uit te vissen. Jente heeft haar shows met zeer goed resultaat gelopen.

 

Sinds 2 jaar gaan de honden ook mee zeilen. Ze zijn allebei gek op water zolang de poten aan de grond blijven. In de haven en de sluis staan ze voor op het dek om niets te missen.

 

In december 2014 hebben Jacob en Jente hun eerste nest gehad. 4 prachtige pups waar we erg van genoten hebben. Jente was een erg goede moeder voor haar pups. Begin 2018 mochten we dit nogmaals beleven. Een geweldige ervaring.