Dracht Jente 2018 van week tot week

Week 1/ 2: 11 November 2017 Jente is loops geworden we gaan voor het tweede nestje van Jacob en Jente. Alle keuringen zijn gedaan afwachten maar.

 

Week 3:De dekkingen zijn gelukt! Duidelijk niet mijn sterkste kant de natuur zijn gang laten gaan. Nu begint het echte wachten.

 

Week 4: Jente is erg waaks net als bij de dracht in 2014 zou het gelukt zijn. Twijfel twijfel. 

 

Week 5: Jente blijft waaks en is lekker aanhankelijk. Haar buikomvang neemt in de loop van de week iets toe. Haar tepels worden wat groter. Drachtig of schijnzwanger? Ik verheug me er zo op. Op 14 December zijn onze pups uit 2014  alweer 3 jaar geworden, wat lijken ze op Jacob en Jente.

 

                                                                                                                          Week 6: Vrijdag 22-12 de echo, ongeveer 30 dagen dracht. Het is  

                                                                                                                          meteen duidelijk PUPPY'S!! De hartjes kloppen.

 

 

 

Week 7: 1 januari 2018 nog maar 3 weken en dan zijn de pups er al. Het gaat prima met Jente ze is heerlijk lui en ligt graag bij ons. Gisteren kwam een nieuwe voorraad kleine tennisballetjes binnen, haar favoriete speelgoed, ze is nog lekker speels. Ze heeft veel lekkere trek en eet vers vlees alsof ze weken niets gehad heeft. De droge brokjes niet, die staan er de hele dag, maar hoeft mw niet. Buikomvang nu 8 cm gegroeid.

 

 

 

 

 

Week 8: Vandaag 7.1 weken dracht en ik heb een pup goed voelen bewegen. Bijzonder en geruststellend tegelijk. Wel jammer dat Merle eergisteren voor 2 maanden naar Oostenrijk is vertrokken. Met ons vorige nest hebben we alles samen gedaan. Dat wordt veel filmpjes en foto's sturen naar haar. Op de home- en puppyplanning pagina heb ik een filmpje van de pups 2014 geplaatst, gemaakt door Merle.


Week 8 is bijna om. De pups zijn goed te voelen. Jente ligt graag onder de bank, we zijn benieuwd hoelang dit nog past. Het eten smaakt haar prima. Ze is alleen nog in actie te krijgen met een tennisballetje. Het is leuk om te zien hoe ze met haar dikke buik waggelt. De buikomvang is gegroeid van 38 naar 51 cm.


Week 9: Vandaag de tuinkamer ingericht voor de pups. De werpkist klaar gemaakt. Jente vind het heerlijk om er te liggen, ze is nog erg fit. Ze wandelt bescheiden rondjes buiten met plezier. Haar buik is mooi rond. 


8.3 weken De laatste loodjes. 2 keer per dag meet ik haar temperatuur. De pups zijn lekker beweeglijk. Het blijft wonderbaarlijk hoe haar buik beweegt.

Zondag 21 januari: Vandaag 9 weken dracht. De temperatuur was vanmorgen nog steeds stabiel, het zal dus nog even duren voor de pups komen. Jente is vandaag minder actief. Ze heeft geen zin om te wandelen en slaapt bijna de hele dag in haar bench. Ze is in totaal 1,3 kg aangekomenen en haar buikomvang is 16cm gegroeid. Als ze zit steunt haar buik op de grond. Ze is prachtig.